Avioeron jälkeen on ositus tekemättä vaimon ja miehen välillä. Osituksen kohteena olisi miehen nimissä avioliiton aikana hankittu ja oleva omakotitalo, jossa vaimo ei enää asu. Omakotitalosta on velkaa pankista ja kaksi takaajaa yhteisvastuullisesti. Voiko toinen takaajista ostaa aviomieheltä asunnon ennen kuin ositus miehen ja vaimon välillä on tehty? Jos takaaja lunastaa velan eikä aviomiehelle näin ollen jää enää mitään omaisuutta niin voiko vaimo vaatia ositusta asunnon ostaneelta takaajalta tai joutuuko takaaja jollain tavalla vastuuseen asiasta?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Ositettava omaisuus määräytyy ositusperusteen syntyhetken mukaan. Tämä tarkoittaa, että osituksen kohteeksi tulee avioeron vireilletulohetken (ositusperuste) mukainen omaisuus. Kaikki omaisuus, mikä puolisoille on kuulunut avioeron vireilletulohetkenä, ositetaan. Tämän vuoksi myös miehen omistama talo kuuluu osituksen alaan, ellei taloa ole avioehdossa rajattu osituksen ulkopuolelle.

Tämän säännön vuoksi ennen ositusta tapahtunut ositettavan omaisuuden ostaminen saattaa aiheuttaa ongelmia ja hankaloittaa tilannetta suuresti. Lakimiehemme vastaavat mielellään tarkemmin ositettavan omaisuuden kauppaa ja takaajien vastuuta koskeviin kysymyksiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]