Kysyisin seuraavaa. Aiomme avopuolisoni kanssa muuttaa yhteen. Minulla ei ole luottotietoja, joten lainan asuntoon ottaa yksin puolisoni.Olemme keskenään sopineet suullisesti, että hän maksaisi lainaa ja minä hoitovastikkeen ja muita siihen liittyviä kuluja. Millainen kirjallinen sopimus meidän kannattaa ja on mahdollista tehdä siltä varalta, että esim. eron tullessa puolisoni ei voi heittää minua noin vain,koska asumiskustannuksiin olen osallistunut. Voiko asunnosta tehdä jonkinlaisen keskinäisen sopimuksen jonka mukaan minulla on siihen myös oikeuksia asumisen kannalta lähinnä, pois lukien myynnin tms. Millainen kirjallinen sopimus kannattaa tehdä ja mitä siitä tulee käydä ilmi? Kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta.

1 vastaus


756 vastausta

Hei. Sopimukset ovat täysin osapuolten välisessä päätäntävallassa. Koska puolisosi toimii niin sanotusti vuokranantajasi ja sinä kustannat ne kulut, joista sovitte, voitte tehdä keskenänne kirjallisen vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksiin sovelletaan huoneenvuokralakia. Tällöin sinua ei voi heittää asunnosta ulos, vaan sopimuksessa noudatetaan lain mukaisia, tai jos toisin sovitte, irtisanomisaikoja ja mahdollisia korvausvelvollisuuksia.

Tärkeää, että kirjaatte sopimukseen ne seikat, jotka ovat teille tärkeitä ja joista voisit luulla tulevan helposti erimielisyyksiä. Mitä tarkemmin sovitte asioista kirjallisesti, sitä helpommin erimielisyydet ovat myöhemmin selvitettävissä.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]