Olen kiinnittänyt osan osakettani lapseni lapselle, miten kiinnitysten käy kuoltuani, ja miten pystyisin myymään osakkeeni.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kuoleman jälkeen perunkirjoitus on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa. Maanmittauslaitos auttaa selvittämään kuolleen henkilön kiinteistöomistukset ja kiinteistöihin liittyvät kiinnitykset. Voit tilata Maanmittauslaitokselta lainhuutotodistuksen, vuokraoikeustodistuksen tai rasitustodistuksen. Asunto-osakeomistukset eivät näy Maanmittauslaitoksen rekistereissä.
Kun perunkirjoitus on tehty, kannattaa kuolinpesälle hakea selvennyslainhuuto. Selvennyslainhuuto helpottaa kiinteistön myyntiä, koska siitä näkee kaikki kuolinpesän osakkaat, eikä ostajalle tarvitse antaa perukirjaa liitteineen.
Kiinteistöön liittyvät panttikirjat ovat tyypillisesti pankissa tai kiinteistön omistajalla itsellään. Kadonneet panttikirjat pitää kuolettaa käräjäoikeudessa.

Perinnönjaossa jaetaan vainajan kiinteistöjen omistus pesänosakkaille ja testamentinsaajille. Sen jälkeen uuden omistajan on rekisteröitävä omistusoikeus hakemalla lainhuuto.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]