tein vuokrasopimuksen marrask.30pv.johon pantiin vuokran maksu joka kk.viides pv.kirjattiin 1kuukauden takuu vuokra,mutta ei päivää,vaan sovin suullisesti ,että maksu tulee jouluk.5pv.takuuvuokraa ei ole tullut lukuisista yhteyden otoista huolimatta,mutta vuokralainen on laittanut 2viestiä puhelimeeni,että hän on laittanut takuuvuoran,mutta pankki on"möhlinyt".Voiko tässä tapauksessa purkaa vuokrasuhteen?Tiedän nyt nainen on 55 vuotias huijari ja minä hyväuskoinen nainen. Kiitos vastauksesta!

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vuokrasopimuksen purkaminen

Suullinen sopimus takuuvuokrasta on pätevä ja tässä tapauksessa vuokralainen ei ole edes kiistänyt sitä, että takuuvuokrasta on sovittu. Vuokralainen ei voi vedota pankin virheeseen. Vuokralaisen tulisi itse selvittää asia pankin kanssa, jos rahat ovat esimerkiksi menneet väärälle tilille.

Lain mukaan maksamaton takuuvuokra on peruste purkaa vuokrasopimus. Oikeutta purkaa sopimus ei kuitenkaan ole, jos vakuus on asetettu ennen purkamisilmoituksen tiedoksisaamista. Purkamisilmoitus on annettava kirjallisesti ja siinä on mainittava purkamisperuste ja vuokrasuhteen päättymisen ajankohta, jos vuokrasuhde halutaan päättyväksi myöhemmin kuin välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiannosta. Purkamisilmoitus on annettava tiedoksi todistettavasti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]