Moi,minulla tänään viimeinen päivä lähetää takasinsaanti hakemus, mutta ei osaa sitä kirjoitaa, haluaisin soitaa mutta minun puhlin liitymästa ei saa soitta sen numeroon. Asi oli asumisoikeus asiassa, oli velkaa, mutta nyt on se maksettu. Anteeksi ei osa vielä hyvin kirjoitaa suomeksi. Mutta onko vielä mahdollista tehdää jotain?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Yksipuoliseen tuomioon ei ole muita muutoksenhakukeinoja kuin takaisinsaanti. Esimerkiksi hovioikeuteen ei saa yksipuolisesta tuomiosta valittaa. Yksipuoliseen tuomioon haetaan muutosta 30 päivän kuluessa sen tiedoksisaannista siltä tuomioistuimelta, joka on antanut yksipuolisen tuomion. Yksipuolisen tuomion tiedoksiannossa ei noudateta kaikilta osin tavallisen haasteen tiedoksiannosta laissa säädettyä, vaan tiedoksianto voi tapahtua esimerkiksi vasta ulosotossa.
Takaisinsaannilla vastaaja voi saada riidan käsitellyksi normaalin kaavan mukaan täysimääräisessä tuomioistuinmenettelyssä. Jos käsittely oli jo laajemmin aloitettu ennen yksipuolista tuomiota, käsittelyä jatketaan siitä, mihin se jäi.

Takaisinsaantihakemukselle on määräajan lisäksi asetettu muitakin vaatimuksia. Hakemus ei voi olla vain nimellinen ilmoitus, vaan vastaajan on jo hakemuksessa esitettävä syitä sille, miksi yksipuolinen tuomio tulisi kumota tai muuttaa. Jos vastaaja laiminlyö määräajat tai vaatimukset, yksipuolinen tuomio jää voimaan. Periaatteessa takaisinsaannin ollessa käsittelyssä vastaaja tai kantaja voi syyllistyä uudestaan passiivisuuteen. Tällöin häntä vastaan annetaan toistamiseen yksipuolinen tuomio. Siihen ei voi enää hakea takaisinsaantia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]