Olen Sotkajärvenyksityistien hoitokunnan puheenjohtaja, ja meillä on virinnyt tienparannushanke. Tiekunnassa on n.117 osakasta ja siellä on 3 ympärivuotista asuntoa loppujen muodustuessa loma- ja metsäkiinteistöistä.
Kuluvalla vuosikymmenellä on perustettu tieoikeus 8 metriä ja se on voimassa koko 6.7 km:n matkalla lukuunottamatta 3:a kiinteistöä. Nyt suunniteltu parannus väistäisi 2 em kavennusta ja yhden suoalueen, jossa tienpito on muutoinkin haasteellista.
Tie on pääosin Hämeenlinnan ja Hattulan alueella, mutta n 1 km pohjoispäässä on Tammelan alueella parannuskohdan ollessa kokonaan Hämeenlinnaa. Millaista tukea voi hankkeelle hakea Valtiolta / Kunnilta ja miten, mistä ja missä vaiheessa? Tieisännöitsijämme ei osannut vastata.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Valtion avustaman tien on oltava valtionavustuskelpoinen ja sille täytyy saada myönteinen päätös valtionavustuskelpoisuudesta. Valtionavustuskelpoisuutta haetaan yksityisen tien valtionavustuskelpoisuus -lomakkeella. Hakemuslomakkeen saa tiepiireiltä tai tiehallinnon internetsivuilta. Itse avustusta voidaan hakea ELY-keskukselta, joka myös päättää mahdollisesta tuesta tien parannusta varten. Avustusta ei voida myöntää jälkikäteen.

Valtion lisäksi myös kunnat avustavat yksityisteiden kunnossapidossa. Kuntien toimintatavat yksityisteiden kunnossapitoon liittyen poikkeavat toisistaan, joten suosittelen ottamaan yhteyttä tässä tapauksessa Hämeenlinnan yksityisteistä vastaavaan henkilöön. Tästä osoitteesta löydät lisätietoa: http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/kadut-ja-pysakointi/Yksityistiet/

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]