Onko laissa jotain pykälää tai voiko hakea lakiteitse apua avopuolisoiden erotessa, kun molemmat haluavat jäädä yhteiseen vuokra-asuntoon asumaan? Minä löysin asunnon ja asuin tässä asunnossa kolme kuukautta alivuokralaisena ennenkuin avopuolisoni muutti tähän asumaan, mutta vuokrasopimuksessa olemme yhdenvertaiset vuokralaiset. Emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä kumpi saa jäädä asumaan tähän.

1 vastaus


756 vastausta

Käytännössä tilanteeseen on vain yksi ratkaisu tilanteessa, jossa asunto on molempien avopuolisoiden nimissä vuokrattu. Nimittäin voitte vaatia tuomioistuinta määräämään asunnon kokonaan itsellenne, jolloin puolisonne joutuu muuttamaan toiseen asuntoon. Tuomioistuimelta tätä voi vaatia sillä perusteella, että teillä on mielestänne suurempi tarve kyseiselle asunnolle.

On huomattava, että teillä tulee myös oikeasti olla jonkinlaiset perustelut sille, että teillä on asunnolle suurempi tarve kuin puolisollanne. Pelkästään se seikka, että asuitte asunnossa ennen puolisoanne ei riitä, mutta voinee tukea muita perusteluitanne. Mitään laissa kirjattua ensimmäisen asukkaan yksiselitteistä oikeutta yhteiseen vuokra-asuntoon ei ole.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]