Vuokra asunnossa tapahtui vesivahinko tammikuun 17 päivä. Remontti kesti helmikuun 18 päivään. Tammikuulta maksoin täyden vuikran ja helmikuulta 50%. Olisinko oikeutettu saamaan tammikuun puolet vuokrasta hyvitystä?

1 vastaus


Minilex

43 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Laissa ei ole säännöksiä siitä, kuinka paljon vuokranalennusta voi missäkin tilanteessa saada. Tilanteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja alennuksen määrässä otetaan huomioon remontista koituva haitta. Vuokranalennuksen määrä on aina neuvottelukysymys vuokranantajan ja vuokralaisen välillä.

Sinun kannattaa siis ottaa yhteyttä vuokranantajaasi ja neuvotella hänen kanssaan tammikuun vuokran märäästä. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki turvaa vuokralaisen oikeuden saada remontin ajalta alennusta vuokraan, mutta alennuksen määrään laki ei ota kantaa. Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jolta huoneistoa ei ole voitu käyttää tai jolta huoneisto ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa. Jos asunto on remontin ajan kokonaan asuinkelvoton, vuokralaisella on yleensä oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta remontin ajalta.

Jos sinulla jäi vielä kysyttävää asiaan liittyen, ota rohkeasti uudelleen yhteyttä Minilexiin.

Hyvää kesää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]