Voiko minua vastaan nostaa syytettä siitä että raahaan hississä muun muassa aurinkotuolia jonka takia muut talon asukkaat eivät pysty käyttää hissiä? Pelkään että olen vahingonkorvausvelvollinen tästä aiheutuneesta haitasta (naapuri myöhästyi saunavuorostaan). Odotan pikaista vastausta

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi,

Toimintasi kuulostaa normaaliin elävään kuuluvalta, jolloin sinua ei ole syytä epäillä rikoksesta, josta syntyisi vahingonkorvausvelvollisuus. Jos asiaa kuitenkin katsotaan Rikoslain näkökulmasta, kyseessä voisi olla esimerkiksi kotirauhan rikkominen. Rikoslain mukaan kotirauhan rikkomisen syyllistyy henkilö, joka oikeudettomasti rikkoo toisen kotirauhaa metelöimällä, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla. Kerrostalon hissi lukeutuu Rikoslaissa määritellyn kotirauhan suojan piiriin. Kotirauhan rikkomisesta voidaan syyttää, mikäli asianomistaja ilmoittaa rikoksen syytteeseen pantavaksi.

Asia on kuitenkin luonteeltaan varsin pieni ja toimintasi kuulostaa muutenkin tahattomalta. Näin ollen ei ole syytä epäillä, että sinut tuomittaisiin rikoksesta, jolloin myöskään velvoitetta vahingonkorvaukseen ei synny. Kysymyksestäsi ei myöskään käy ilmi, että naapurille olisi syntynyt myöhästymisestä vahinkoa, josta hän voisi saada korvauksen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]