Onko pariskunnalla, joissa toinen on opiskelija ja toinen työtön, mahdollisuus vuokrata asunto eri paikkakunnalta kuin missä on kirjoilla. Virallisesti asuttaisiin siis paikkakunnalla, jossa olemme kirjoilla, yhteisessä vuokra-asunnossa, ja vuokrattaisiin toinen asunto paikkakunnalta jossa viettäisimme suurimman osan viikonlopuista.

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kahden asunnon vuokraus

Laki ei aseta estettä useamman asunnon vuokraukselle, kunhan huolehtii kummankin asunnon vuokranmaksusta.

Kotikuntalain mukaan, jos henkilöllä on käytössään useampia asuntoja, hänen kotikuntansa on se kunta, jota hän perhesuhteidensa, toimeentulonsa tai muiden vastaavien seikkojen johdosta itse pitää kotikuntanaan ja johon hänellä on edellä mainittujen seikkojen perusteella kiintein yhteys. Vaikuttaisi siis siltä, että teidän kotikuntannekaan ei muuttuisi ja muuttoilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos aiotte oleskella toisella paikkakunnalla ainoastaan viikonloppuisin.

Opiskelijan ja työttömän olisi kuitenkin varmaan syytä selvittää, vaikuttaako toisen asunnon vuokraus asumisen tukiin, sillä lähtökohtaisesti asumisen tukia voi saada vain siihen asuntoon, jossa on kirjoilla.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]