Minilex - Lakipuhelin

Alivuokrasopimuksen rikkomus vuokra-asuntoa irtisanottaessa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Onko sopimusrikkomusta tapahtunut ja jos on niin minkälaista kun teimme kaverini kanssa alivuokralaissopimuksen kolmannen kaverini kanssa noin 1.5v sitten ja irtisanoimme vuokasopimuksen vuokranantajamme kanssa viikko sitten. Alivuokralaissopimuksessa ehtoinamme oli AHVL mukaiset ehdot. Kun ilmoitimme että irtisanomme sopimuksen sovimme että kysymme vuokranantajaltamme että voiko alivuokralaisemme siirtää päävuokralaiseksi, mutta emme saaneet (vielä) vastausta tähän. Kaverimme on nyt kuitenkin ilmoittanut että olemme rikkoneet alivuokrasopimuksen irtisanomisehtoja ja vaatii korvausta tästä.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Alivuokralaissuhde on sidoksissa päävuokrasuhteeseen. Eli mikäli te kaverinne kanssa olette sanoneet vuokrasopimuksenne irti (päävuokrasuhde), päättyy silloin myös alivuokralaissuhde. Tästä on kuitenkin teidän täytynyt välittömästi ilmoittaa alivuokralaiselle, koska te olette vastuussa hänen sopimuksensa irtisanomisesta.

Alivuokralaisen kohdalla on myös noudatettava irtisanomisaikoja: mikäli alivuokralaissuhde on kestänyt yli vuoden, irtisanomisaika on kuukauden ja mikäli alle vuoden, niin 14 päivää. Mikäli ette ole noudattaneet näitä irtisanomisaikoja, on alivuokralaisella oikeus korvaukseen teiltä. Puhuit myös vuokraoikeuden siirtämisestä: se toki voi olla mahdollista, mikäli vuokranantaja ja alivuokralainen suostuvat, mutta se ei silti poista välttämättä teidän korvausvelvollisuuttanne.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]