Luin netistä jostain hovioikeuden (?) ratkaisusta, jossa osakas on omalla kustannuksellaan teettänyt putkiremontin. Kyse oli kerrostalosta. Myöhemmin yhtiöjärjestystä muutettiin ja kerrostalossa teetettiin kaikille putkiremontti (vai oliko se kylpyhuoneremontti).
Em osakas oli kuitenkin siihen mennessä jo myynyt asuntonsa ja uusi osakas vaati hyvitystä siis siitä korjauksesta, jonka edellinen osakas on maksanut.
Hoviokeus päätyi siihen, ettei uusi osakas voi saada hyvitystä.
Mikä tämä juttu on? En löydä enää mistään. Näin sen netissä.

1 vastaus


756 vastausta

En voi ottaa enempää kantaa yksittäistapaukseen, sillä en ole kyseisestä oikeustapauksesta kuullut, mutta pääsääntönä taloyhtiön remonteissa kuitenkin on se, että kaikki taloyhtiön osakkaat osallistuvat taloyhtiön kustannuksiin, yleensä vastikkeen muodossa. Kuitenkin tällaisissa tapauksissa, joissa on osakkaan toimesta ja osakkaan kustannuksella suoritettu mittava remontti, kuten esimerkiksi putki- tai kylpyhuoneremontti, on osakkaan tapauskohtaisesti mahdollista saada taloyhtiöltä hyvitystä remontista, mikäli pystytään toteamaan, että hiljattain jo toteutettu remontti merkitsisi säästöä taloyhtiölle. Näissä tapauksissa, joissa hyvitystä voidaan saada, täytyy pystyä todistamaan, ettei kyseiselle saneeraukselle olisi tarvetta tai tarvetta olisi vain osittain nimenomaan aikaisemman remontin ansiosta. Hyvitystä osakkaalle ei kuitenkaan makseta yleensä rahallisena kertakorvauksena, vaan osakas voi saada alennusta yhtiölle maksettavista vastikeperusteisesta hankeosuudesta siinä määrin, kun rahallisen korvauksen arvoksi on tietyin edellytyksin päätetty.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]