Teimme talokaupat 6 vuotta sitten. Myyjänä perikunta.
Talon on rakentanut firma, jossa talon omistaja oli mukana ja työntekijät hänen sukulaisiaan.
Talo rakennettu 1996.

Nyt purimme saunasta paneloinnin kylmyyden vuoksi. Paneloinnin alta paljastui tinapaperi, jota ei oltu teipattu, vaan reunat repsotti irti toisistaan ja tinapaperi oli reikäinen. Se oli tehty paloista.
Päätimme uusia ne ja huomasimme, että kiuasseinä (väliseinä), oli alhaalta n. 40cm ylös musta. Vllat ja puut alapuuta myöten olivat tummana ja homeessa.
Lisäksi saunassa olevat seinälaatat (yksi rivi) ovat alle 10 cm seinälle nostettu.
Muita seiniä emme ole vielä ehtineet avata.

Onko kyseessä rakennusvirhe?
Onko tämä täysin meidän omalla vastuulla, kun kaupasta jo lähes 6 vuotta?

1 vastaus


Minilex

11 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Asunnossa on kuvauksesi perusteella salainen laatuvirhe. Asunnossa on salainen virhe, jos asunto poikkeaa laadultaan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta asunnolta voidaan kauppahinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen perustellusti edellyttää.

Arviointiin vaikuttaa merkittävästi talon ikä. Koska asunto on vain 21 vuotta vanha, perusteltua ei ole odottaa, että asunnossa on mittavat homevauriot.

Salaiseen virheeseen voi vedota, vaikka kaupasta olisikin kulunut jo kuusi vuotta. Tärkeää on kuitenkin, että ilmoitatte nyt virheestä heti asunnon myyjälle. Ostajan on nimittäin ilmoitettava myyjälle virheestä kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai kun hänen olisi pitänyt se havaita. Virheestä täytyy siis reklamoida talon myyneelle, ei talon rakentajalle. Talon rakentanut yritys ei nimittäin ole enää vastuussa asunnon kunnosta, koska rakentamisesta on kulunut yli 20 vuotta.

Homevahingoissa virheen arviointi on kuitenkin aina kokonaisvaltaista arviointia, minkä vuoksi näillä tiedoilla asiaan ei voi antaa kaiken kattavaa vastausta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]