Jos vuokraoikeuden haluaa siirtää kuolintapauksessa lapselle joka on ainoa perillinen, pitääkö lapsen olla kirjoilla asunnossa? Laissa kun lukee perheeseen kuuluvalla lapsella...voiko lain mukaan olla kirjoilla useammassa asunnossa?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Säännös vuokraoikeuden siirtämisestä perheenjäsenelle ei mahdollista vuokraoikeuden siirtoa kuolemanvaraisesti, sillä vuokraoikeuden siirtyminen edellyttää vuokralaisen kirjallista ilmoitusta vuokranantajalle, ja ilmoituksen antamishetkellä velvoitteet siirtyvät välittömästi uudelle vuokralaiselle. Näin ollen eräänlaista testamentin tapaista ilmoitusta vuokraoikeuden siirtymisestä ei ole mahdollista antaa ennakollisesti oman kuoleman varalta. Säännös ei kuitenkaan aseta edellytyksiä lapsen väestökirjanpidolliselle kotipaikalle, vaan siirtokelpoisuus määräytyy yksin sen perusteella, onko lapsi perheenjäsen. Vastauksena kysymykseen useista asunnoista, jokaisella henkilöllä voi olla vain yksi väestötietojärjestelmään merkitty kotikunta, mutta väestötietojärjestelmään voidaan merkitä tämän lisäksi henkilön ilmoittama tilapäinen asuinpaikka.

Vuokralaisen kuolemantapauksessa tällaiselle siirtojärjestelylle ei ole kuitenkaan tarvetta, sillä perheeseen kuuluva lapsi voi halutessaan ilmoittaa jatkavansa vuokrasuhdetta kuolleen sijasta. Kuolinhetkellä kuolinpesä tulee vuokrasuhteessa automaattisesti kuolleen vuokralaisen tilalle, mutta perheen lapsi voi ilmoittaa vuokranantajalle kirjallisesti kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta haluavansa jatkaa vuokrasuhdetta kuolinpesän asemesta. Kun ilmoitus on tehty, kuolinpesän vastuu vuokraehtojen täyttämisestä päättyy ja vastuu siirtyy jatkamisilmoituksen tehneelle lapselle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]