Aluksi mistä on kyse:
As Oy:ssämme oli linjasaneeraus ja kylpyhuoneremontti sisältyi siihen.
Piirustusten mukaan 700x900mm suihkunurkka oli mahdollinen. Kun löysimme sopivan ja halusimme ostaa sen, niin urakoitsija sanoi sen olevan samanhintainen kuin urakassa sovittu. Nin urakoitsija tilasi sen (ei huhti-toukokuussa, kun olimme paikalla) Putkiremontti huoneistomme osalta kesti n.3kk.. Kun tulimme takaisin, 9/2015 miksei suihkunurkka ole paikalla. Urakoitsija sanoi, että on tilattu. (myöhäinen tilaus). Kun tuli, niin 700mm ei sopinutkaan, 2-3cm vähemmän oli tilaa ja laatoitukset ym. oli tehty. Jos olisi alussa tarkemmin mitattu olisi voitu jotenkin välttää ongelma. Joten suihkunurkka on vieläkin asentamatta, piti olla valmis syyskuun lopulla. Kenet voi haastaa virheestä. Ei meidän syy

1 vastaus


756 vastausta

Mikäli manitsemanne urakoitsija oli vastuussa remontista kokonaisuudessaan sisältäen myös laatoituksiin ja muihin kylpyhuoneen mitoissa tapahtuneisiin muutoksiin johtaneet toimenpiteet, on urakoitsija vastuussa tapahtuneesta. Hän on mitä ilmeisimmin laskenut väärin mitat, eikä ole ottanut huomioon remontin tuomia mahdollisia muutoksia mittoihin.

Teillä on tällöin oikeus vaatia vahingonkorvausta viivästyksestä. Ensimmäisenä kannattaa vedota hinnanalennukseen sekä sen lisäksi vaatia korvausta viivästyksen teille aiheuttamista vahingoista, kuten esimerkiksi mikäli teidän on käytettävä jotakin toista tilaa kylpyhuoneen sijasta tai mikäli ette voi koko rakennuksessa edes remontointiaikana asua. Tällöin korvattavaksi tulisivat kaikki näistä aiheutuneet kulut, eli matkat esimerkiksi pesulaan ja pesukoneen vuokra (mikäli esimerkiksi pesukoneenne sijaitsee kylpyhuoneessa). Luonnollisesti myös asumiskulut, mikäli joudutte remontin ajan asumaan muualla tulisivat korvattavaksi.

Jos urakoitsija ei ole ollut itse toteuttamassa tai vastuullisena tai edes tietoinen muusta remontista, vaan ainoastaan valmistamassa teille suihkunurkkausta, on tilanne kannaltanne hankalampi. Nimittäin tällöin urakoitsijan ei ole voitu olettaa tietävän kylpyhuoneen mitoissa tapahtuvista muutoksista suihkunurkan tilaamisen jälkeen toteutetun remontin yhteydessä. Tällöin teidän olisi tullut informoida tai pyytää muun remontin pääurakoitsijaa informoimaan suihkunurkkaurakoitsijaa mahdollisista muutoksista, jotka voivat vaikuttaa suihkunurkkaan. Mikäli kumpikaan urakoitsija ei ollut tietoinen toisistaan ei heillä tällöin ole ollut myöskään velvollisuutta huomioida toistensa kylpyhuoneelle aiheuttamia muutoksia. Tällöin vahinko jäänee teidän kustannuksellenne.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]