Tilanne: pariskunta juuri eronnut. Vuokra-asunto on naisen nimissä, jossa mies asunut ilman kirjallista alivuokrasopimusta. Mies haluaa asua asunnossa kuun loppuun asti, mutta eron olleesa myrskyinen kumpikaan ei kestä toisensa naamaa. Mies tekee ns. kiusallaan tämän, sillä aikaisemmin heidän "erotessa" hän on saanut kamppeensa kasaan parissa tunnissa ja mennyt ystävänsä luokse. Mies on maksanut puolet vuokrasta joka kuukausi. Onko tilanteessa mahdollisuutta pakottaa mies ulos asunnosta (esim. poliisien avulla) ilman, että naiselle koittuu mitään haittaa lain puitteissa?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Koska alivuokraussopimusta ei ole heidän välillään tehty, on tämän miehen poistaminen asunnosta käytännössä mahdollista vaikka heti.

Laki turvaa jokaiselle kotirauhan. Poliisilla on oikeus kotirauhan suojaaman tilan haltijan tai tämän edustajan pyynnöstä poistaa henkilö, joka ilman laillista oikeutta tunkeutuu, menee salaa tai toista harhauttamalla sinne taikka kätkeytyy tai jättää noudattamatta käskyn poistua sieltä. Tavanomaisia kotirauhan häiritsemistilanteita ovat juurikin tätä kuvailemaasi tilannetta vastaavat tilanteet, joissa alun perin kutsuttu vieras ei noudata poistumiskehotusta.

Kehottaisinkin siis tässä tilanteessa asunnon vuokralaista ottamaan yhteyttä poliisiin ja tekemään tarvittaessa rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä.Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]