Hei! Taloyhtiössä loppui putkiremontti nyt syksyllä. Jokaiselle osakkaalle tuli paperilla yhteenlasketut summat mitä on mennyt,putki,sähkö sekä lisätöille. Sitten tuli maksut maksetaanko remontti kerralla vai rahoitusvastikkeessa? Onko tässä oikein toimittu? Kummastelin että lisätöistäkö ei tarvitse sen tarkempia summia nähdä osakkaiden? Ja eikö asuntoa tarvitse hyväksyä mitenkään kun on tällaisia remonttia tehty? T:Sanna kesänen

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Asunto-osakeyhtiölain mukaan, jos yhtiöjärjestyksessä määrätään pääomavastikkeesta (rahoitusvastike), sillä katetaan pitkävaikutteiset menot, jotka aiheutuvat kiinteistön ja rakennuksen hankinnasta, rakentamisesta, peruskorjauksesta ja uudistuksesta. Asiasta voidaan myös määrätä yhtiöjärjestyksessä toisin. Pääsääntönä siis on, että remonteista aiheutuvat kulut maksetaan rahoitusvastikkeessa, mutta jos asiasta määrätään yhtiöjärjestyksessä toisin, maksu voi tapahtua myös jollain toisella tavalla.
Kuluttajalla on oikeus saada laskutusperusteiden erittely ennen laskun maksamista. Osakkeenomistajalla on siis oikeus vaatia nähtäväkseen laskutusperusteiden erittely lisätöistä. Erittelyä ei voi kuitenkaan vaatia silloin, jos palvelulle on sovittu kiinteä hinta.
Laissa ei ole määräyksiä asunnon hyväksymisestä tai tarkastamisesta remontin jälkeen. Jos remontissa havaitaan virhe, siitä tulee ilmoittaa toimeksisaajalle (reklamaatio). Tämän jälkeen voidaan vaatia kuluttajansuojalain mukaisia virheen seuraamuksia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]