Hei,
Ostimme uuden kerrostalo asunnon 2014 joulukuussa. olemme asuneet siinä kymmenen kuukautta ja nyt on huomattu että rakentaja ( YIT ) myy vastaavia sadan neliön asuntoja ylemmistä kerroksista huomattavilla alennuksilla sitten että meidän asunnon osto hinta on korkeammpi toteutuneista kaupoista vaikka asuntomme oli halvin johtuen alimmaisesta kerroksesta. Onko jo aikaisemmin asunnon ostaneilla mahdollisuutta vaatia hinnan alenusta tai muuta hyvitystä. Onko mahdollinen hyvitys kiinni vain rakentajan hyväntahtoisuudesta vai kannattaako vaatia hyvitystä lakiteitse tai vain todeta että voi voi näinhän
Tässä sitten kävi.
Netissä näkyy oleva jonkun verran polemiikkia asuntojen hinnan alennuksista johtuen.

T, Jarmo Kuopiosta
Kiitokset mahdollisesta vastauksestanne

1 vastaus


Minilex

50 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Asuntokaupoissa pääsääntönä on, että hinnanalennusta tai muunlaista hyvitystä on mahdollista pyytää vain, mikäli asunnossa ilmenee sellainen virheellisyys josta asunnon myyjä kantaa vastuun. Asunnossa on virhe esimerkiksi jos se ei vastaa sitä mistä on sovittu tai jos myyjä on jättänyt kertomatta eräitä asuntoon liittyviä olennaisia tietoja.

Valitettavasti yksistään se, että asunnosta on pyydetty ylihintaa, ei ole virheellisyys. Asuntomyynnissä hyvinkin pienet eroavaisuudet asunnoissa saattavat johtaa isoihin eroihin myyntihinnoissa. Lisäksi myyjällä on oikeus melko vapaasti määrittää myyntihinta sekä mahdolliset hinnanalennukset.

Asuntokaupoissa kannattaa aina koittaa tinkiä myyntihinnasta. Jos myyjän pyytämä hinta on maksettu ja asunto on sovitun mukainen, kaupassa ei katsota olevan mitään virhettä.

Rakentajalta voi toki kysyä hinnanalennuksesta, mutta se voi pohjautua vain hyväntahtoisuuteen. Lakiperustetta alennukselle ei ole.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]