Asun vuokralla kiinteistössä, joka oli perheeni kuolinpesän omistama. Kesällä kiinteistö myytiin ja uusi omistaja halusi minun jäävän omistusoikeuden jälkeen asuntooni asumaan, koska tiesin talon lämmitysjärjestelmät yms yms. Uusi omistaja vaatii minulta vuokratakuuta? Voiko tehdä niin?Lisäksi he ovat hävittäneet esim. minun talvirenkaat vanteineen, kysymättä minulta että tarvitsenko niitä.... Lisäksi omistajanvaihdon jälkeen, vesilaitos katkaisi vedentulon, minä maksoin maksamattoman vesilaskun( niinkuin pitikin) maksoin myös veden pika-avauksen. Nyt kaikki vesilaskut jotka ovat tulleet omistajanvaihdon jälkeen, on hyvitetty minun maksamilla rahoilla. Eli olen maksanut koko kiinteistön vesimaksuja.. Olenko minä toiminut väärin vai voiko näin toimia?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vuokran siirto voi tapahtua samalla sopimuksella, kuin aiempaa vuokraa on suoritettu. Ainoastaan vuokranantaja vaihtuu. Mikäli takuuvuokra on suoritettu edelliselle vuokranantajalle, on se siirrettävä uudelle kaupanteon jälkeen. Mikäli takuuvuokra on erilliselle talletustilille talletettuna, on siihen käyttöoikeus vain vuokralaisen hyväksynnällä. Vuokran sisältö ja maksettavat maksut määräytyvät vuokrasopimuksen mukaan.
Mikäli aiemmin et ollut kuolinpesälle tehnyt vuokrasopimusta, vaan sitä suoritettiin perhesuhteiden ohella suullisesti, tulee vuokrasopimus laatia uuden vuokranantajan kanssa. Mikäli et ollut aiemmin maksanut takuuvuokraa, voi uusi vuokranantaja vaatia sitä tehdyn sopimuksen mukaisesti. Myöskin suulliset sopimukset ovat velvoittavia, mutta niiden näyttäminen toteen on hankalaa.
On vuokranantajan velvollisuus ylläpitää asuntoa asuttavassa kunnossa, kuten veden tulon osalta. Mikäli vuokrasopimukseen oli mainittu vuokralaisen vastuulle kiinteistön ylläpito vesilaskuineen kaikkineen, niin tässä tapauksessa olet velvollinen suorittamaan vesilaskut ja veden avaukset. Näin vain, mikäli kiinteistössä on vain yksi asunto, joka on vuokralla sinulle. Jos kiinteistössä on useampia asuntoja, joiden vesilaskut kaadetaan yhden vuokralaisen harteille, ei tämä ole kohtuullista. Kohtuuttomia tilanteita voidaan tarvittaessa sovitella käräjäoikeudessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]