Voiko kiinteistön omistaja itse vaatia, mistä tilaa uuden lasin rikkoontuneen tilalle? Omistaja vetoaa takuuseen eli vaatii lasin tilausta alkuperäiseltä toimittajalta. Parvekkeessa useita pieniä liuútettavia laseja, joista yksi mennyt rikki. Omistaja / lasin alkuperäinen toimittaja eivät ole suostuneet ilmoittamaan rikkoontuneen lasin mittatietoja ym. vaadittavia asioita. (Ei ole kotivakuutusta tms.). Alkuperäinen toimittaja tulisi kalliiksi, koska alkuperäisen toimittajan toimipaikka satoja km kiinteistöstä. Kiinteistön omistaja ei suostu kompromissiin; korvataan vastaavanlaisella, asennettuna, pyydän tarkistamaan laadun heti asennuksen yhteydessä. Mitä laki sanoo; voiko kuluttaja tilata uuden vastaavanlaisen edullisemmin lähempää vai pitääkö tilata mistä alkuperäinen tilattu?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Vuokralaisen korvausvastuu kattaa vahingot, jotka ovat johtuneet vuokralaisesta itsestään, eli tämän teoista, jotka ovat voineet olla huolimattomia, välinpitämättömiä tai tahallisia. Eli jos lasin rikkimeneminen johtuu sinusta tai teostasi, olet korvausvastuussa. Jos kuitenkin lasissa on ollut esim. laatuvirhe, josta rikkoutuminen johtuu tai se on aiheutunut tavanomaisesta kulutuksesta ja vanhasta iästä, vastuu ei ole vuokralaisella, vaan joko tuotteen myyjällä tai vuokranantajalla.

Jos lasin rikkoutuminen on johtunut sinusta, sinulla on korvausvastuu vastaavalle tuotteelle. Vuokranantaja ei voi vaatia kohtuuttomia, kuten esimerkiksi paljon arvokkaampaa tuotetta, verrattuna edelliseen lasiin, mutta samanlaisen lasin tilaaminen samalta tuottajalta, on kohtuullinen pyyntö.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]