Olen ostanut kotitilan, jota ei ollut lainhuudatettu. Kaupan jälkeen tilalle haettiin lainhuudatus. Olen kuullut, että tarvitaan kaksi lainhuutoa, jotta omaisuus olisi turvassa. Pitääkö paikkansa.

1 vastaus


Minilex

Mrs.

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Jokaiselle kiinteistölle tai määräosan tai määräalan saannolleen tulee hakea lainuuto. Lainhuuto suojaa kiinteistön omistajaa esimerkiksi kaksoisluovutustilanteissa. Uuden saannon lainhuuto riittää tässä tapauksessa turvaamaan oikeutesi. Kahta lainhuutoa ei tarvita, sillä lainhuudon myötä sinut kirjataan kiinteistön omistajaksi.

Lainhuutoa on haettava kuuden kuukauden kuluessa luovutuskirjan tai muun saannon perusteena olevan asiakirjan tekemisestä. Tämän ajan ylittäminen korottaa varainsiirtoveroa jokaiselta alkavalta kuudelta kuukaudelta. Viivästyksen takia vero voi korottua enintään kaksinkertaiseksi. Jos kiinteistön aiempi omistaja on laiminlyönyt velvollisuutensa eikä ole hakenut lainhuutoa, sinä vastaat mahdollisten aiempien luovutusten varainsiirtoverosta ja viivästysseuraamuksista takautuvasti 3 vuoden ajalta. Vastuu veroista on 10 vuotta, jos olet hankkinut kiinteistön ennen 1.1.2017.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]