Meitä on neljä jotka omistaa mökin.3 siskoksista olivat päättänyt mitkä viikot kukin saa olla mökillä..Minulle Ei ilmotettu.Sain tietoon 2viikkoa ennen kun olin lähdössä.Kun olin mökillä tuli viesti siskoltani että hän on tulossa mökki pitää olla tyhjä ja myös piha.Pari päivää sen jälkeen veljeni viestitti että Kaikki minun tavarat pitää olla pois mökiltä kun hän tulee.Aiko ottaa säkkiä mukaan ja heittää Kaikki vehkeeni.Onko heillä oikeus käyttäytyä näin? Mitä laki sanoo?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kun kaksi tai useammat omistavat yhteisesti kiinteistön, noudatetaan asiassa lakia eräistä yhteisomistussuhteista. Laissa on määrätty mm. siitä, kuinka yhteistä kiinteistöä voidaan hallita ja kuinka se voidaan myydä. Lain mukaan kunkin yhteisomistajan on katsottava omistavan määräosuuden yhteisestä esineestä. Kun te neljä sisarusta omistatte mökin yhdessä, kukin teistä omistaa oletusarvoisesti 1/4. Sinulla on siis oikeus määrätä kiinteistöstä 1/4 verran.

Laissa ei kuitenkaan ole määrätty siitä, kuinka paljon kukin omistaja saa kiinteistlöä käyttää ja millaisia tavaroita siellä pitää. Nämä ovat omistajien kesken sovittavissa. Teidän tulisi siis sisarusten kesken päästä sopimukseen kiinteistön käytöstä. Jos joku vie sinun omaisuuttasi ilman lupaasi mökiltä pois, syyllistyy tämä henkilö hallinnan loukkaukseen, joka on rikoslaissa rangaistava rikos (Rikoslaki 28:11 §).

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »