Asun eri paikkakunnalla kuin asunto-osake, jonka omistan yhteisesti veljeni kanssa, En koskaan näiden kolmen vuoden aikana ole saanut kutsua yhtiökokoukseen, enkä myöskään pöytäkirjoja nähdäkseni. Kerran matkustin paikkakunnalle pyytämään isännöitsijältä yhtiökokouksen pöytäkirjaa nähdäkseni, mutta en saanut, ja virkailija vetosi siihen. että asiakirjat ovat salaisia. Miten siis muut osakkeenomistajat saavat tarpeelliset tiedot, jos eivät pääse kokouksiin?
En haluaisi taas riidellä puhelimessa k.o. tilitoimiston edustajan kanssa, koska hänen logiikkansa ja minun käsityskykyni eivät kohtaa. Mikä neuvoksi?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kokouskutsu yhtiökokoukseen tulisi laatia kirjallisesti ja toimittaa jokaiselle osakkeenomistajalle, joiden osoite on hellä tiedossa. Myös sähköpostilla toimitus käy, mikäli sähköpostiosoite tiedetään. Sinulla olisi siis näiden vuosien aikana pitänyt lain mukaan tulla kutsu yhtiökokoukseen joka kerta, mikäli he ovat yhteystietosi tienneet.

Lain mukaan osakkeenomistajalla on lisäksi oikeus nähdä yhtiökokouksen pöytäkirjat ja saada halutessaan jopa jäljennökset. Yhtiökokouksesta viimeistään 4 viikon päästä tämän pitäisi olla mahdollista. Näin ollen sinulla on oikeus nähdä pöytäkirjat, koska olet osakkeenomistaja. Sen sijaan hallituksen pöytäkirjat eivät välttämättä aina julkisia, koska niissä voi olla tarkkojakin tietoja osakkeenomistajista. Kannattaa siis yrittää vielä soittaa/käydä kysymässä yhtiökokouksen pöytäkirjoja. Voit kysyä myös hallituksen puheenjohtajalta (ellei isännöitsijä ole se) pöytäkirjoja yhtiökokouksista. Mikäli nämä ei toimi, kehotan kääntymään asianajajan puoleen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »