Meillä on jakamaton kuolinpesä.Jossa meitä jäseniä oli alunperin 4.Minä olen ostanut sisareni osuuden.Eli 1/4 osan.Joten omistan nyt pesästä puolet.Olen tominut pesän hoitajana,koko pesän ajan 19 vuotta.Minulla on ok talo pesän mailla.Maa-ala on n 3550 neliötä.Nyttemmin yksi pesän jäsenistä on alkanut puhua että olen korvausvelvollinen pesälle.Aiemmin vanha talo oli vuokralla.Josta saimme tuloja.Jotka jaoimme jäsenten kesken.Nyt ei ole vuosiin ollut talo vuokralla.Niinollen olen joutunut maksamaan pesän sähköt vakuutukset, kiinteistöveron ,remontointikuluja omasta pussistani.Joita onkin onkin kertynyt vajaa 5000 €.Pesänhoitajanpalkkiota on ole nostanut lainkaan.Nähdäkseni ,pesä on velvollinen korvaamaan minulle aiheutuneet kulut? ps. voiko pesänhoitajanpalkkiolle laskea korkoa??

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Pesänhoitajapalkkio on korvaus, joka maksetaan ainoastaan pesänhoitajalle, mikäli sellainen on kuolinpesälle määrätty. Voit kuitenkin vaatia korvausta kuolinpesän hyväksi tehdystä työstä. Kuvailemasi tilanne on kuitenkin hieman riitainen ja näyttää myös siltä, että kuolinpesän yhteishallinnosta ei ole tehty sopimusta. Mikäli haluat korvausta sellaisesta kuolinpesän hyväksi tehdystä ns. tavanomaisesta työstä, sinun on pystyttävä esittämään näyttöä siitä, että palkan maksamisesta on sovittu. Jos sinun tekemä työ on kartuttanut kuolinpesän varallisuutta, voit vaatia korvausta kuolinpesän hyväksi tehdystä työstä myös tämän perusteella.

Mahdolliselle korvaukselle ei tässä tapauksessa voida laskea korkoa. Korkoa on maksettava ainoastaan velan maksamisen eräpäivän jälkeiseltä ajalta. Tässä tapauksessa mistään korvauksesta ei ole vielä sovittu.

Olet oikeutettu saamaan korvausta sellaisista maksamistasi laskuista, jotka liittyvät kuolinpesän omaisuuteen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »