Minilex - Lakipuhelin

Koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla taloyhtiö vs osakas

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hei! Asun rivitaloasunnossa ja omistan osakkeen (kaksio 60neliöinen) Asunnossani on koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Laitteesta on mennyt rikki säädin millä voi säätää koneen voimakkuutta ( tällä hetkellä se ei toimi lainkaan, eli ilmanvaihto ei ole tällä hetkellä käytettävissä lainkaan ). Kysymys kuuluukin , olenko minä itse velvollinen maksamaan uuden säätimen vaihdon vai kuuluuko tämä taloyhtiölle maksettavaksi? Yritin lukea finlexiä, mutta en löytänyt mistään josta olisi tullut ilmi että miten on asian laita jos joka huoneistossa on oma koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla.

Ystävällisin terveisin, Toni Huhtala

1 vastaus


1 vastausta

Lähtökohtaisesti osakkaalle kuuluvat kaikki asuinhuoneiston sisätiloihin liittyvät korjaus- ja kunnossapitotarpeet. Kuitenkin huoneiston ilmanvaihtoon liittyvät korjaustyöt ja kunnossapitovelvoitteet kuten myös esimerkiksi vesi ja sähkö kuuluvat yhtiön velvoitteisiin. Luonnollisestikaan yhtiön kunnossapitovelvoite ei käsitä vuokralaisen omia laitteita, kuten vaikka astianpesukonetta jne.

Ainoastaan, mikäli ilmastointi on rikkoutunut osakkaan huolimattoman toiminnan johdosta, voisi laitteiston korjaamiskustannukset sälyttää osakkaalle. Teillä osakkaana on kuitenkin velvollisuus ilmoittaa puutteesta ja korjaustarpeesta mahdollisimman pian vian ilmettyä yhtiölle, sillä yhtiö ei voi muuten mitenkään tietää, eikä siten toteuttaa tarvittavia korjaustoimenpiteitä ajallaan. Puutteellinen ilmanvaihto kun voi pitkällä tähtäimellä johtaa jopa homeongelmiin jne., mikä taas johtaa suurempaan remonttiin. Tällöin myös osakkaan toiminnassa olisi moitittavaa, jos ilmoitusta ilmastointilaitteen rikkoutumisesta ei ole reklamoitu.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »