Myin kiinteistön 2 vuotta sitten veljeni kanssa kuolinpesän nimissä. Kauppakirja on allekirjoitettu ja asianmukaiset asiakirjat laadittu ja toimitettu. Nyt ostaja haluaa ottaa kiinnityksiä kiinteistöä vastaan, hän on pyytänyt perukirjaa, joka isäni kuoleman jälkeen laadittiin. Mihin hän sitä tarvitsee? Onko minun pakko antaa se? En ole enää kiinteistön omistaja vaan hän. Miksi antaisin perukirjan hänelle.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kysymyksestä esiin tulleiden seikkojen perusteella voidaan olettaa, että ostaja ei ole hakenut saannolleen lainhuutoa. Kiinteistön omistajalla on maakaaren mukaan lainhuudatusvelvollisuus. Lainhuudatus on olennainen kiinnitystä hakiessa, sillä voidakseen saada kiinnityksen tulee omistajalla olla kiinteistöön lainhuuto.

Silloin kun kiinteistön luovuttajana on kuolinpesä, vaatii kirjaamisviranomainen perukirjan sukuselvityksineen lainhuutohakemuksen liitteeksi. Tämä on tarpeen saannon lainmukaisuuden selvittämiseksi, sillä kuolinpesän osakkaat voivat luovuttaa kuolinpesän omaisuutta vain yhdessä.

Perukirja on sen laatuinen asiakirja, että sen sisältö ei kuulu ostajalle, joten teidän ei tarvitse toimittaa sitä suoraan hänelle. Teidän on kuitenkin toimitettava se Maanmittauslaitokseen, jotta ostaja voisi saada lainhuudon saannolleen ja sen jälkeen käyttää kiinteistöä myös velan vakuutena.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »