Minilex - Lakipuhelin

Hinta-arvion ja lopullisen hinnan välinen suhde kuluttajapalvelusopimuksissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilasin puusepän tekemään takapihalleni pation ja pergolan(puurimoista tms. tehty ristikko tai katos)Pyysin hinta-arviota kokonaiskustannuksista. Arvio oli1000€. Kuin työ oli valmis, puuseppä kertoi lopullisen hinnan oleva 1200€. ihmettelen hintaa ja epäröin sen suuruutta. Täytyykö minun todellakin maksaa 200€"ylimääräistä"?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kyseiseen tilanteeseen soveltuu mielestäni kuluttajansuojalain 8. luku, joka koskee eräitä kuluttajapalvelusopimuksia, koska kyseessä ei ole mielestäni 9.luvun mukainen huomattava osaurakka, ja muutenkin sopimuksenne vaikuttaisi enemmän palvelu- kuin kauppasopimukselta. Oletan myös, että puuseppä on elinkeinonharjoittaja, eli hän tekee ammatikseen kyseisiä töitä.

Joka tapauksessa, kuluttajansuojalain 8. luvussa on pykälä, joka koskee hinta-arvioita. Pykälän mukaan, jos toimeksisaaja (tässä tapauksessa puuseppä) on antanut palveluksesta hinta-arvion, lopullinen hinta saa ylittää arvion enintään 15 prosentilla ellei toisin ole sovittu tilaajan ja toimeksisaajan kesken (24 §).

Nopeasti laskettuna puusepän esittämä lopullinen hinta ylittää hinta-arvion 20 prosentilla (15 prosentin ylitys tarkoittaisi lopulliseksi hinnaksi 1150 euroa, joka saisi siis olla enimmäishinta kuluttajansuojalain puitteissa). Kiistattomalta vaikuttaisi myöskin sekin fakta, että hinta-arvio on nimenomaan tarkoittanut palveluksen kokonaishintaa.

Puuseppä siis pyytää hieman liian korkeaa lopullista hintaa palveluksestaan. Puusepän esittämän lopullisen hinnan pitäisi olla noin 50 euroa matalampi, jotta se olisi sopusoinnussa kuluttajansuojalain kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »