Olemme avomieheni kanssa rakentamassa taloa. Mitä pidemmälle projekti etenee, sen vaikeammaksi tämä menee. Miten pääsisin helpoimmin ja halvimmalla eroon koko touhusta ? Sekä talosta että, lainasta ( 60 000 €). En aluaisi vaikeuksia kenellekään

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Urakkasopimuksen purkaminen on laillisesti mahdollista vain silloin, kun toimeksisaaja (rakennustyön suorittaja) viivästyy urakan suorittamisessa. Muun syyn nojalla sopimuksen purkaminen aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden sopimuksen oikeudettomasti päättäneelle.

Mikäli urakan suorittaminen ei ole vielä ehtinyt alkaa, vaan tilaaja peruuttaa taloelementtien tilauksensa ennen niiden luovuttamista, on toimeksisaajalla eli urakan suorittajalla oikeus korvaukseen niistä erityisistä kustannuksista, joita hänelle on aiheutunut sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä ja joista hän todennäköisesti ei voi hyötyä muulla tavalla, sekä sopimuksen purkamisen tai peruutuksen vuoksi aiheutuvista erityisistä kustannuksista.

Toisin sanoen vahingonkorvaus tulee maksettavaksi, jos urakkasopimus puretaan ilman laillista syytä. Lainasta eroon pääseminen vaikuttaisi olevan mahdollista vain silloin, jos onnistut myymään rakennusprojektin jollekin toiselle henkilölle. Tällöin kiinteistön rakentamista varten otettu laina voidaan velkojan eli lainan antajan suostumuksella siirtää uudelle henkilölle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »