Minilex - Lakipuhelin

Lakisääteisen kunnossapitovastuun siirtäminen osakkaille yhtiöjärjestyksellä!

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asumme 5 asunnon rivitaloyhtiössä rakennettu 1974. Nyt yhtiökokous on 80% määräenimmistöllä hyväksyneet kunnossapitovastuun siirtämisen osakkaille. "Osakkeenomistaja vastaa osakkeenomistajan toimesta huoneistoon tai sen ulkopuolelle tehtyjen/teettyjen kunnossapidosta ja muutostöistä..ettei yhtiölle aiheudu mitään kustannuksia.. Osakkeenomistajan vastuu on edellä mainittu, vaikka muutos ja/tai lisäys on toteutettu huoneiston aikaisemman osakkeenomistajan toimesta...

Ostimme asunnon 2001 siinä vilpittömässä uskossa että asunto oli alkuperäisessä kunnossa. Jossain asunnoissa on tehty perusparannuksia, vaihdettu yhtiön lukuun WC:n vetolaiteet, korjattu lattialämmitystä ym eli asunnot ovat eri tasosia.

Olemmeko tosiaan takautuvasti vastuussa aikaisemman osakkaan tekemistä muutostöistä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kunnossapitovastuun jakoa yhtiön ja osakkaiden kesken voidaan periaatteessa vapaasti muuttaa yhtiöjärjestyksessä. Se, minkälainen vastuunjaon muutos on yksittäisessä yhtiössä tarkoituksenmukainen, on ratkaistava tapauskohtaisesti ottaen huomioon taloyhtiön rakennusten ja osakehuoneistojen erityispiirteet. Vastuunjaon muutoksen vaikutukset on syytä selvittää riittävän tarkasti ennen muutosta. Esimerkiksi ilmanvaihdon ja parvekkeiden kunnossapitovastuun siirtäminen osakkaille voi johtaa kunnossapidon laiminlyönnin yhteydessä kosteus-, home- ja rakennevaurioihin yhtiön vastuulle jätettävien rakenteiden, laitteiden, perustuksen ja ulkovaipan osalta tai aiheuttaa vahinkoa muille huoneistoille. Näistä syistä ei ole tarkoituksenmukaista laatia yleisiä ohjeita siitä, miten kunnossapitovastuu on tarkoituksenmukaista siirtää osakkaille. Suosittelemme näissä kysymyksissä soittamaan lakipuhelimeemme 0600 12 450 jossa asiantunteva lakimies neuvoo teitä koskien kysymystänne.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]