Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
64 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Jos häiriökäyttäytymisestä on raportoitu isännöitsijälle, hänen tulisi viedä asia taloyhtiön hallituksen käsiteltäväksi. Hallituksen on arvioitava tilanne ja tarvittaessa annettava häiritsevälle osakkaalle tai vuokralaiselle varoitus. Jos häiriö ei lopu, taloyhtiö voi viedä asian pidemmälle ja hakea käräjäoikeudelta lupaa häiriöasunnon hallintaan ottamiseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että taloyhtiö voi määräajaksi ottaa huoneiston hallintaansa ja esimerkiksi vuokrata sen toiselle. Kannattaa siis varmistaa, että taloyhtiön hallitus on tietoinen häiriökäyttäytymisestä, ja on antanut kirjallisen varoituksen häiriöksi olevalle asukkaalle.
Vesivahingon osalta korvausvastuu määräytyy vahingonkorvauslain sekä asunto-osakeyhtiölain perusteella. Taloyhtiö on vastuussa osakkaan huoneiston rakenteista ja niissä tapahtuvista vahingoista. Jos vahinko on koskenut rakenteita (esim. seinät tai lattiat), taloyhtiön täytyy hoitaa korjaustyöt ja mahdollisesti periä kustannukset vahingon aiheuttajalta.
Naapuri voi olla korvausvastuussa, jos vahinko on aiheutunut heidän huolimattomuutensa tai laiminlyöntinsä vuoksi, mutta se on pystyttävä näyttämään. Kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään sekä taloyhtiöön myös vesivahingon tiimoilta mahdollisimman nopeasti, ja selvittää heiltä, miten pystyt osoittamaan, että vahinko johtuu naapureiden huolimattomuudesta.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.