Minilex - Lakipuhelin

Piilevä virhe asuntokaupassa ja taloyhtiön vastuu kosteiden tilojen kunnossapidosta ja korjauksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myin vuonna 1979 rakennetussa kerrostalossa sijaitsevan osakehuoneistoni syyskuussa 2015. Asunnon uuden omistajan marraskuussa 2015 teettämä kosteusmittaus paljasti, että kylpyhuoneen lattiassa ja seinissä on kosteutta. Myös suihkun alla olevat lattialaatat ovat kaikki irti alustastaan. Kosteusmittausraportin mukaan tila on peruskorjattava nopealla aikataululla.
Asunnon uusi omistaja vetoaa piilevään virheeseen ja ehdottaa kauppahinnan alentamista remontti- ja kosteusmittauskulujen verran.
Taloyhtiön yhtiöjärjestyksestä mainitaan seuraavasti:
" 9 § Osakkeenomistaja on velvollinen pitämään kunnossa hallitsemansa huoneiston kylpyhuoneen ja saunan vesieristyksen sekä korjaamaan sen mahdollisista puutteista aiheutuneet viat."
Onko kyseinen yhtiöjärjestyksen sääntö lain mukainen?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Yhtiöjärjestyksen sääntöä voi tuskin pitää kohtuuttomana, tuleehan osakkeenomistajan huolehtia muutenkin osakkeensa kunnosta ja korjauttaa siinä olevat vaaraa aiheuttavat viat. Eri asia on, onko kyseessä ollut sellainen piilevä virhe, jota ei normaalisti voi havaita ilman lisätutkimuksia. Huomioitavaa on myös, olisiko aiemman osakkeenomistajan pitänyt aavistaa, että osaketta saattaa rasittaa kosteusvaurio. Tällaisissa tilanteissa mahdollisista epäilyksistä olisi hyvä mainita kaupantekotilanteessa.

Jos puutteet kosteatilojen vesieristyksissä on ollut silmin havaittavissa, voi asunto-osakeyhtiö luultavasti velvoittaa osakkeenomistajaa huolehtimaan tällaisten vikojen korjaamisesta. Lakimiehemme antavat mielellään tarkempia tietoja tapauksestanne lakipuhelimessamme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »