Puoliso ostaa mökkitontin ennen avioliittoa. Pariskuntaa Avioituu ja sitten eroaa. Puolet mökkitontista kuuluu avioliiton myötä myös toiselle puolisolle osituksessa ja tämä ilmoittaa että tontti tulee myydä. Mökin laittaa myyntiin tästä pyynnöstä se puoliso joka sen on ostanut ja ilmoittaa asiasta ex puolisolle ja toimittaa kopion välityssopimuksesta hänelle. Olisko tuossa välityssopimuksessa pitänyt olla ex-puolison nimi vaikka tontti ole hänen nimissä? Miten kun tontti myydään tuleeko olla silloin molempien kaupantekopaikalla sllekirjoittamassa vai voiko tonti alkuperäinen omista tehdä kaupat yksin, maksaen kuitenkin toiselle kuuluvan osuuden?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Avioliittolain mukaisesti se omaisuus, joka puolisolla on avioliittoon mennessään, kuuluu edelleen hänelle. Omaisuuden osituksessa puolisot saavat kumpikin puolet omaisuuden säästöstä. Puoliso ei saa ilman toisen puolison suostumusta luovuttaa kiinteää omaisuutta, joka on tarkoitettu käytettäväksi yhteisenä kotina. Puolison suostumusta ei kuitenkaan tarvita, jos luovutuksen kohteena oleva omaisuus on tarkoitettu käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin yhteisenä kotina. Näin ollen mökkitontin myymiseksi ei tarvita välityssopimukseen puolison nimeä, eikä puolison suostumusta tontin myymiseksi, ellei mökkitontilla ole rakennusta, joka on tarkoitettu käytettäväksi yhteisenä kotina.

Osituksessa saa se puoli, jonka tulee luovuttaa omaisuutta itse päättää mitä luovuttaa. Sellaisen omaisuuden sijaan mitä hän haluaa itsellään pitää, on mahdollista luovuttaa rahaa omaisuudelle määrätyn arvon mukaisesti. Mökkitontin myymisen sijaan on siis mahdollista maksaa toiselle puolisolle kuuluva tasinko rahana, jos näin haluaa tehdä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »