Hei, olen kotihoidon sairaanhoitaja ja asiakas tarvitsisi edunvalvojan. Pariskunta asuu kahdestaan ja puoliso toimii omaishoitajana jatkuvaa hoitoa vaativalle vaimolleen. Mitä kautta alan asiaa "purkamaan" ? lääkärintodistus? C-lausunto on jo kirjoitettu, tarvitaanko muita todistuksia? Ja jos, niin mitä ne ovat? Puoliso on hoitoa vastaan ja omaiset eivät ymmärrä tilanteen vakavuutta. (ei ole ruokaa kaapeissa, laskut maksamatta jne..) voinko hoitajana lääkärin kanssa yhteystyössä vaatia edunvalvojaa pariskunnalle, koska he sitä todella tarvitsevat. Kiitos etukäteen vastauksesta!

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kirjallisen hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi voi tehdä käräjäoikeudelle edunvalvontaa tarvitseva henkilö itse, hänen vanhempansa, aviopuolisonsa, lapsensa tai muu läheinen henkilö. Myös maistraatti voi tehdä hakemuksen, ja hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi voi tehdä myös maistraattiin. Jos edunvalvontaa hakee edunvalvontaa tarvitseva henkilö itse, päätöksen tekee maistraatti. Muussa tapauksessa päätöksen edunvalvonnasta tekee käräjäoikeus.

Lääkärinlausunnot ovat ensiarvoisen tärkeitä päätöksiä tehtäessä. Henkilöä hoitaneen tai tutkineen lääkärinlausunto on tärkeä asiakirja tuomioistuimen tai maistraatin tehdessä päätöstä edunvalvojan määräämisestä. Terveydenhuollon ammattihenkilöllä on velvollisuus salassapitosäännösten estämättä pyynnöstä antaa vireillä olevasta holhousasiasta tarpeelliset lausunnot. Terveydenhuollon ammattihenkilöllä on lisäksi velvollisuus ilmoittaa maistraatille sellaisesta henkilöstä, joka hänen käsityksensä mukaan on edunvalvonnan tarpeessa.

Näin ollen olet oikeutettu hakemaan hoitamallesi henkilölle edunvalvontaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]