Omistaja myy koiransa. Ostaja maksaa. Myyjä haluaa perua kaupat parin päivän jälkeen huomatessaan tehneensä virheen ja katuu. Voiko kaupat purkaa mitenkään?
Koirasta ei ole papereita tai omistuspapereita.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Kaupan purku on keino korjata kauppatavarassa, tässä tapauksessa siis koirassa, oleva virhe. Kaupan purku on kuitenkin vain ostajan oikeus, joten myyjä ei voi vaatia sitä. Sopimuksen molemmilla osapuolilla on kuitenkin ennen sopimuksen lopullista täyttämistä oikeus peräytyä sopimuksesta, mutta vain jos on saatu väärää tai puutteellista tietoa koirasta taikka esimerkiksi sen tulevasta elinympäristöstä tai käyttötarkoituksesta. Ilman vastaavaa perusteltua syytä sopimuksesta peräytyminen on sopimusrikkomus ja voi johtaa vahingonkorvausvelvollisuuteen.

Mikäli sopimus on kuitenkin jo ehditty täyttää, kuten tässä tilanteessa, mahdollisuutena on vielä yhteisesti päättää sopimuksen purkaantumisesta, jolloin koira palautetaan myyjälle ja rahallinen korvaus ostajalle. Tämän täytyy kuitenkin olla nimenomaan myyjän ja ostajan yhteinen päätös.

Myyjä eli koiran luovuttaja ei voi purkaa sopimusta yksipuolisesti, ellei ostaja ole olennaisesti rikkonut sopimuksen ehtoja, toiminut eläinsuojelusäännösten vastaisesti tai niin, että koiran jalostuskäyttö on olennaisesti heikentynyt taikka jättänyt noudattamatta olennaisesti hoito- ja ruokintaohjeita. Sopimuksen purkaminen myyjän puolelta vaatii siis ostajan puolelta koiran hoidon laiminlyöntiä tai huonoa kohtelua.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]