Hei!

Opiskelijayhdistyksemme sai ajatuksen bileistä, joissa järjestettyjen kilpailujen palkintona jaettaisiin alkoholia. Mietimme kuitenkin tällaisen järjestelyn laillisuutta.

Onko siis laillista jakaa alkoholia joko kykyyn perustuvan kilpailun tai vaihtoehtoisesti arpajaisten palkintona? Ajatuksena on, että kilpailu tai arpajaiset pidettäisiin baarissa, ja alkoholipalkinto jaettaisiin voittajalle myöhemmin vähittäiskaupasta tai Alkosta ostettuna.

Onko sillä merkitystä asiaan, että onko kilpailussa osallistumismaksu tai arpajaisten arvalla hinta? Lähtökohtaisesti olimme miettineet kilpailuun tai arpajaisiin osallistumisen olevan ilmaista.

Kiitos jo etukäteen!

1 vastaus


Minilex

Nainen

58 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Arpajaislaki sisältää määritelmän arpajaisista. Arpajaisilla tarkoitetaan toimintaa, johon osallistutaan vastiketta vastaan ja jossa osallistuja voi saada kokonaan tai osittain sattumaan perustuvan rahanarvoisen voiton. Olennaista on huomata vastikkeellisuus arpajaisten määritelmässä eikä vastikkeellisuudelta edellytetä, etteikö se tulisi toimeenpanijoiden hyväksi. Tärkeää on myös huomata, että arpajaisten tulee perustua osittain taikka kokonaan sattumaan. Oikeuskäytännön mukaan arpajaisten määritelmän tulkinnassa on perusteltua lähteä siitä, ettei arpajaisissa tarkoitetuista arpajaisista ole kysymys sellaisissa urheilukilpailujen kaltaisissa kilpailuissa, joissa osallistujan henkilökohtaisella osaamisella on sattuman osuutta olennaisesti suurempi merkitys voiton saamisessa. Kannattaa huomiota, että arpajaiset ovat siis luvanvaraisia ja rikoslain mukaan arpajaisrikokseen syyllistyy muun muassa se, joka toimeenpanee arpajaiset ilman arpajaislaissa tarkoitettua lupaa.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksessä voitte olla yhteydessä lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]