Olen kuolinpesän osakas. Yksi osakkaista haluaa äitimme omaishoidosta saatavaa palkkaansa maana. Perinnönjako tulossa. Me muut osakkaat emme halua maksaa palkkaa maana vaan rahana. Voiko yleensä maana maksaa ja miten palkan sivukustannukset hoidettaisiin?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos omaishoidosta on sovittu maksettavaksi palkkaa, on omaishoitajalla saamisoikeus kuolinpesää kohtaan, jos palkkaa ei ole maksettu. Lähtökohtaisesti palkka maksetaan rahana työntekijän osoittamalle pankkitilille, ellei muusta suoritustavasta ole sovittu. Sovittaessa palkka voidaan maksaa myös muuten, esimerkiksi siten, että omaishoitajana toiminut kuolinpesän osakas saa palkan arvoa vastaavan osuuden maata. Palkan sivukustannukset tulee tällöin toimittaa laskennallisesti siitä arvosta, jonka omaishoitaja palkkana saa.

Täysi-ikäinen perillinen voi saada myös hyvitystä kuolinpesästä sen vuoksi, että hän työllään jatkuvasti avustanut perittävää tämän taloudessa saamatta siitä kohtuullista korvausta. Tällainen hyvitys ei ole osakkaalle veronalaista tuloa, joten siitä ei ole toimitettava ennakkopidätystä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]