Naapurin pihalta hyökkäsi doperman minun koiran kimppuun js hän ei maksa. Mitä tehdä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi,

Kysymyksestäsi ei ilmene tapahtuiko vahinko taajama-alueella. Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä taajama-alueella. Näin ollen tapauksessa voisi olla kyse järjestylain vastaisesti toiminnasta siten, että naapuri on laiminlyönyt koiransa kiinnipidon.

Jotta koiranomistaja olisi korvausvelvollinen koiran aiheuttamasta vahingosta tulee omistajan olla toiminut moitittavasti. Koiran kiinnipidon laiminlyönti voisi olla tälläistä moitittavaa toimintaa.

Yleisesti on myös hyväksytty linja, jossa vaarallisen koiran omistajaa vaaditaan varoittamaan muita koiransa käytöksestä. Tapauksen dobermanni voisi täyttää vaarallisen koiran tunnusmerkistön ja siksi tapauksen kannalta olisi tärkeä tietää onko naapuri varoittanut koiransa mahdollisesta taipumuksesta hyökkäillä.

Mitä tulee korvattavuuteen on huomioitava, että koira on oikeuden silmissä esine. Näin ollen sinun koiraasi aiheutuneet vahingot ovat esinevahinkoja. Koiran aiheuttaman esinevahingon korvattavuus on oikeuskäytännössä velvoittanut selkeää laiminlyöntiä koiran valvonnassa tai kiinnipidossa. Kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella onkin hankala arvioida missä määrin naapuri on laiminlyönyt velvollisuuksiaan koskien koiran valvontaa.

Luultavasti paras keino asiassa on keskustella asiasta naapurin kanssa ja siten pyrkiä ennaltaehkäisemään vastaavat tilanteet tulevaisuudessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]