Olen viestitellyt ja vaihtanut kuvia varatun naisen kanssa. Kyseisen naisen mies oli lukenut viestit katsellut lähettämiämme kuvia, naisen LUKITUSTA puhelimesta.. Sanoi että on tallentanut kaikki viestit/kuvat itselleen.. Mies sanoi että on saanut murrettua puhelimet auki lukituksista huolimatta. Onko olemassa jonkinnäköistä puhelinsalaisuutta? Pystyykö kyseinen nainen nostamaan jonkinlaisen syytteen...tai minä...jonka kuvia kattelee tai pahimmassa tapauksessa käyttää niitä johonkin, saatikka levittää niitä jossain.... ...vaikka sosiaalisessa mediassa..

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Rikoslaissa säädetään viestintäsalaisuuden rikkomisesta. Muun muassa toisen henkilön puhelimessa olevien viestien oikeudeton lukeminen täyttää tämän lainkohdan edellytykset. Sillä seikalla, onko katsottu oman puolison tai jonkun ulkopuolisen viestejä, ei ole merkitystä. Myöskään millään pettämisepäilyillä ei ole merkitystä teon rangaistavuuden arvioinnissa. Viestintäsalaisuuden loukkaamisesta on säädetty rangaistukseksi sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Käytännössä teosta määrätään sakkorangaistus.
Viestintäsalaisuuden rikkomisessa asianomistajana on puhelimen omistaja. Hän voi tehdä rikosilmoituksen poliisille, mikäli haluaa vaatia rangaistusta teosta.
Rikoslaissa säädetään myös yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Tämä rangaistussäännös kattaa muun muassa joko joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että se on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Sosiaalisessa mediassa tiedon tai kuvan levittäminen täyttää lainkohdassa mainitun joukkotiedotusvälineen edellytyksen. Teolta edellytetään sitä, että se on omiaan aiheuttamaan haittaa tai kärsimystä loukatulle. Tätä arvioidaan sen perusteella, minkälaista materiaalia on julkaistu.
Yksityiselämää loukkaavassa tiedon levittämisessä asianomistajana on loukkauksen kohde. Mikäli joku päätyisi julkaisemaan tällaisia kuvia, voi loukkauksen kohde tehdä rikosilmoituksen poliisille.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]