Kyselisin, mitä lupia tarvitsee sisäampumaradan perustamiseen. Ympäristöluvat, käsittelyluvat? Tarvitseeko esim. radalla kävijän kirjoittaa jokin paperi ennenkuin asetta voi luovuttaa hänelle käyttöön? Tarvitseeko valvojan olla takana jatkuvasti? Minkä hintaisia luvat ovat ja tarvitseeko niitä uusia (kuinka usein)?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Ampumaradasta säädetään ampumaratalaissa. Lupaa on ampumaradan perustamiseksi ja ylläpitämiseksi on haettava poliisihallitukselta. Lupa on toistaiseksi voimassa oleva ja sillä on useita edellytyksiä kuten esimerkiksi luvanhakijan hallintaoikeus rata-alueeseen ja ampumaradan turvallisuus. AMpumaradalle on lisäksi tehtävä lain mukaiset järjestyssäännöt.

Lain mukaan myös vähäisen ampumaradan perustaminen on mahdollista. Vähäisellä ampumaradalla tarkoitetaan ampumarataa, jolla on tarkoitus ampua enintään 10 000 laukausta vuodessa. Tällöin riittää poliisihallitukselle vähintään kahta kuukautta ennen radan käyttöönottoa jätettävä ampumaratailmoitus, johon on sisällytettävä ampumaradan järjestyssääntö.

Ampumaratalupa maksaa tällä hetkellä 400 euroa. Vähäinen ampumarata taas 170 euroa.

Lisätietoja ampumaratojen sääntelystä kannattaa katsoa ampumaratalaista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]