Onko matkavakuutuslakun maksamatta jättäminen ulosottokelpoinen? Lasku kohdistuu tulevaan laskutusjaksoon 2.2.2018 +2.5.208. vakuutusyhtiö on irtisanonut sopimuksen. meneekö ulosottoon, vaikka on vapaaehtoinen henkilövakuutus?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Matkavakuutus kuuluu vahinkovakuutuksiin. Vakuutussopimuslaki säätelee muita kuin lakisääteisiä vakuutuksia, joihin siis lukeutuu kysymyksessäsi oleva matkavakuutus.

Vakuutussopimuslain 39 §:n mukaan vakuutuksenottajan laiminlyödessä vakuutusmaksun suorittamisen tietyssä määräajassa, vakuutuksenantajalla on oikeus irtisanoa vakuutus päättyväksi 14 päivän kuluttua irtisanomista koskevan ilmoituksen lähettämisestä. Kuitenkin, mikäli kysymyksessäsi on jatkuva matkavakuutus, ei sitä voi irtisanoa vakuutusmaksun laiminlyönnin takia.

Jos jatkuvan vahinkovakuutuksen vakuutusehdoissa on määrätty, että vakuutuksenantajan vastuu ei lakkaa ennen vakuutuskauden päättymistä, vaikka maksua ei olisikaan suoritettu määräajassa vakuutuksenantaja saa periä vakuutusmaksun viivästyskorkoineen ulosottotoimin ilman tuomiota tai päätöstä noudattaen, mitä verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetussa laissa säädetään. Tämän toteutuminen edellyttää, että vakuutuksenantaja on tehnyt tästä merkinnän vakuutusmaksua koskevaan laskuun.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]