Hei! Minulla olisi kysymys. Minulla on blogi johon teen lemmikkiaiheista informatiivista sisältöä. Minulle kirjoittaa artikkeleita ajoittain eläinlääkäri englanniksi. Olemme sopineet, että käännän ne suomeksi koska hän on kotoisin ulkomailta eikä hänen suomen kielensä ole niin hyvä. Artikkelit ovat lähinnä yleistä tietoa kissan ravinnosta ja terveydestä (esim. kissan aivastelun syyt). Onko jotain lakia joka vaatisi, että kääntäjällä pitäisi olla jokin koulutus kääntääkseen tällaista? (Kokeneena lemmikinomistajan minulla on paljon tietämystä, mutta en ole kuitenkaan eläinlääkäri, alkuperäinen kirjoittaja on.) Tietysti aina varmistan että käännökset ovat sanasta sanaan tarkkoja, eikä sisällä liian haastavia termejä. Artikkelit tulevat myös kaupalliseen käyttöön blogissani.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Suomen lainsäädäntö ei yleensä edellytä, että kääntäjällä olisi tietty koulutus tai pätevyys kääntäessään tekstiä toisesta kielestä toiseen. Kuitenkin käännöstyössä tärkeää on varmistaa, että käännökset ovat tarkkoja ja luotettavia, erityisesti silloin, kun ne käsittelevät erikoisalojen, kuten eläinlääketieteen, termejä ja käsitteitä. Kääntäjän pätevyysvaatimukset voivat kuitenkin vaihdella eri tehtävien ja tilanteiden mukaan, mutta yleisesti ottaen kääntäjä voi toimia itsenäisesti tai yhteistyössä muiden ammattilaisten, kuten eläinlääkäreiden, kanssa kääntäessään lemmikkieläimistä tai muista aiheista.
Tärkeää on, että kääntäjä ymmärtää kohdekielen ja lähtökielen, jotta hän voi tuottaa tarkkoja ja ymmärrettäviä käännöksiä. Käännösten tulee olla luotettavia ja täsmällisiä, erityisesti silloin, kun käsitellään terveyteen ja ravitsemukseen liittyviä aiheita.
Tekijänoikeuksiin liittyvät asiat ovat tärkeitä ottaa huomioon myös käyttäessä käännöksiä kaupallisessa tarkoituksessa ja varmistaa, että inulla on oikeus käyttää käännöksiä kaupallissssa tarkoituksessa ja että alkuperäisen artikkelin kirjoittajalta on tähän suostumus

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]