Henkilö ajanut jo puoli vuotta autolla Suomessa, jossa on Ruotsin rekisterikilvet. Ja henkilö asuu vakituisesti Suomessa. Onko tämä laillista?

1 vastaus


Minilex

43 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Suomessa vakinaisesti asuva henkilö ei pääsääntöisesti saa käyttää ulkomaille rekisteröityä ajoneuvoa lainkaan Suomessa autoveroa suorittamatta. Ruotsissa rekisteröityä ajoneuvoa, joka on tarkoitus rekisteröidä Suomeen, voidaan käyttää veroa suorittamatta enintään kolmen kuukauden ajan. Ajoneuvolle tulee tällöin olla hankittuna siirtolupa, ellei aikaisempi rekisteröinti ole voimassa, ja autolla on oltava Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus. Mainittua kolmen kuukauden aikaa voidaan hakemuksesta pidentää korkeintaan vuodella.

Jos kysymys on esimerkiksi Suomeen opiskelemaan tulleesta henkilöstä, hänen ei lähtökohtaisesti tarvitse suorittaa autoveroa opiskelujensa ajalta tai muutenkaan rekisteröidä autoaan tänne.

Ulkomaille rekisteröidyn ajoneuvon Suomeen tuomisessa on kyse käytetyn ajoneuvon maahantuonnista, ja tällaisesta autoverollisesta ajoneuvosta on tehtävä käyttöönottoilmoitus Verohallinnolle. Käytetystä autoverollisesta ajoneuvosta on myös maksettava autoveroa. Rekisteröintikatsastuksen ja autoveron maksamisen jälkeen ajoneuvo rekisteröidään Suomeen ja ajoneuvolle tulee suomalaiset rekisterikilvet, eli ajoneuvo ei voi jäädä tällaisessa tilanteessa pysyvästi ruotsalaisiin kilpiin. Henkilön toiminta voi näin ollen olla laillista, mikäli hänelle on myönnetty lisäaikaa auton verottomaan käyttöön taikka mikäli hän on esimerkiksi tullut Suomeen opiskelemaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]