Ostin auton 10 vuotta vanhan. Teetetty huolto myyntimainoksen mukaan. Auto hajosi alle 1000 km ja 10 pvä aikana. Huollosta virheellisen työn vuoksi. Selvisi ettei myynti ilmoituksen mukaan huoltoa ollut tehty myyjän toimesta vaan entisen omistajan. Myyjä korvaa osan korjauksesta, mutta ei suostu laitattamaan vahingoittuneen osan tilalle uutta. Uudet osat kiinnitetään vioittuneeseen osaan. Kuluttajasuoja puoltaa asiaa. Ilmeisesti myyjä saa mainostaa vähän ajettua ja huollettua autoa, varmistamatta asiaa ja ostajalle jää virheellisen tiedonkin jälkeen oma vastuu. Auton hintaan oli kuitenkin lisätty arvoa nostattavasti huollon toimenpide ja sillä mainostettu. Lyhyesti vielä. Myyjä tulee vastaan korjauksissa, mutta ei suostu vaihtamaan kaikkia vaurioituneita osia.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kyseisessä tilanteessa olet ilmeisesti ostanut käytetyn auton elinkeinonharjoittajalta. Tällöin tosiaankin kuluttajansuojalaki koskee asiaa.

Kuluttajansuojalain mukaan käytetyn auton myynnissä on myyjän vastuulle kuuluva virhe, jos auto ei vastaa myyjän antamia tietoja. Myyjä vastaa virheeksi katsottavista seikoista, vaikka se ei olisi niistä tiennytkään. Myyjän vastuulla on myös, jos auto on huonommassa kunnossa kuin kuluttajalla on auton ikä, ajetut kilometrit, kauppahinta sekä myyjän autosta antamat tiedot huomioon ottaen yleensä aihetta olettaa.

Myyjä ei kuitenkaan vasta virheestä, jos kyse on tavanomaisesta kulumisesta auton tai sen osan odotettavissa olevaan kestoikään nähden.

Tapauksessasi kuulostaisi todella siltä, että autossa olisi ollut virhe ja näin myyjä olisi vastuussa sen korjaamisesta. Suosittelisin ensiksi tekemään reklamaation yritykselle ja jos se, ei auta, ottamaan tilanteessa yhteyttä kuluttansuojaneuvontaan, jossa voidaan neuvoa tarkemmin asian kanssa. Kuluttajaneuvonta on maksutonta.

Kuluttajaneuvoja voi tarjota sovitteluapua riitatilanteissa ja usein asia ratkeaa näin. Jos asia ei näin ratkea, on myöhemmin mahdollista viedä asia eteenpäin kuluttajariitalautakuntaan ja viime kädessä käräjäoikeuteen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]