Hei!

jos on menossa ulosmittaukseen n. 10000e, onko vuosimallin 2003 auto vaarassa tulla ulosmitatuksi?

1 vastaus


Minilex

15 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Velalliselta voidaan ulosmitata irtaimistoa. Irtaimiston ulosmittauksen rajoituksena on kuitenkin niin sanottu velallisen erottamisetu, jonka perusteella ulosmittauksesta voidaan erottaa tiettyä omaisuutta.

Ulosottokaaren 4 luvun 21 §:n mukaan, jos velallinen on luonnollinen henkilö, ulosmittauksesta tulee erottaa velallisen ja hänen perheensä käytössä oleva tavanomainen koti-irtaimisto sekä kohtuullisen tarpeen mukaiset henkilökohtaiset esineet. Ulosmittauksesta tulee erottaa myös esine, jolla on erityisen suuri tunnearvo velalliselle tai hänen perheelleen, jos erottamista voidaan pitää esineen arvo huomioon ottaen kohtuullisena. Velallisen erottamisetuun kuuluu velalliselle tarpeelliset työvälineet sekä velallisen tai hänen perheenjäsenensä tarvitsemat koulu- ja opiskelutarvikkeet. Ulosmittauksesta voidaan erottaa työvälineisiin rinnastettavat esineet valtioneuvoston asetuksella säädettyyn kohtuulliseen rahamäärään ja elinkeinon harjoittamisessa tarvittavat eläimet kohtuulliseen arvoon toimeentulon turvaamiseksi. Velallisen erottamisetuun kuuluu lisäksi edellisessä kohdassa tarkoitettu omaisuus arvosta riippumatta, jos velallinen hankkii sen avulla riittävästi ulosmittauskelpoista tuloa.

Velallinen voi saada erottaa ulosmittauksesta auton, jota hän tarvitsee esimerkiksi työmatkoja varten. Tällöin auto rinnastetaan työvälineeseen. Auton arvo ei kuitenkaan saisi tavallisesti ylittää 3 000 euroa. Arvokkaammankin auton erottaminen voi joissakin tapauksissa olla mahdollista, mikäli velallinen hankkii auton avulla riittävästi ulosmittauskelpoista tuloa.

Auto voidaan siis ulosmitata. Jos autosi voidaan kuitenkin rinnastaa esimerkiksi työvälineeseen tai hankit sen avulla riittävästi ulosmittauskelpoista tuloa, auton erottaminen ulosmittauksesta saattaa olla mahdollista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]