https://www.turkulainen.fi/artikkeli/696442-keittaja-ajoi-turkulaisen-toimittajan-ulos-kouluruokalasta-taalla-ei-saa-kuvata

Lehtijuttu on hieman katkeran sävyinen ja toimittaja yrittää tässä ilmeisesti jutullaan sivaltaa takaisin. Se mihin kiinnitin huomiota on että vaikka Koulu onkin julkinen laitos, onko koulu tai koulu yhteydessä oleva ruokala myös niin julkinen tila että sinne voi marssia sisälle kuka vain lupaa kysymättä, ja mikä laki sitä mahdollisesti rajoittaa. Voisin itse kuvitella että jos kävelen sisälle paikalliselle ala-asteelle ja hengailen hyvän kirjan kanssa kuten vaikka kunnan kirjastossa joutuisin tekemisiin poliisin kanssa.

Paikallisvartija Eteläsuomesta

1 vastaus


756 vastausta

Vaikka koulu onkin julkinen tila, sinne meneminen esimerkiksi tunkeutumalla tai salaa menemällä on rikoslain nojalla lainvastaista. Koulut ovat julkisrauhalla suojattuja paikkoja, mikä käytännössä rajoittaa asiattomien henkilöiden pääsyä koulun tiloihin. Myös esimerkiksi koulun aidattu piha voi olla julkisrauhan suojaamaa aluetta. Vaikka henkilö menisikin ilman erityistä lupaa koulun tilohin, mutta ei aiheuta merkittävää haittaa, ei tekoa pidetä rangaistavana. Henkilöä voidaan kuitenkin pyytää poistumaan. Mikäli hän kuitenkin menee julkisrauhalla suojattuihin tiloihin ja aiheuttaa siellä vähäistä suurempaa haittaa, voidaan hänet tuomita maksamaan sakkoja tai jopa vankeuteen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]