Olemme mieheni kanssa eroamassa, avioehtoa ei ole mutta mieheni ei halua osuutta omaisuudestani. Meneekö silti puolet omaisuudestani hänelle?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Mikäli aviopuolisoilla ei ole avioehtoa, kummallakin puolisolla on avio-oikeus toisen omaisuuteen. Avio-oikeus merkitsee erotilanteissa oikeutta saada omaisuuden osituksessa puolet puolisoiden yhteenlasketun omaisuuden sisällöstä. Avio-oikeutta ei kuitenkaan ole pakko käyttää, jos molemmat puolisot haluavat erotilanteessa säilyttää oman omaisuutensa.

Avioehtosopimuksen voi tehdä myös avioliiton aikana, joten sen voi tehdä myös nyt, vaikka molemmat puolisot tietävät eron olevan tulossa. Sopimuksen tekeminen ei ole pakollista, mutta voitte sen tekemällä varmistaa, että olette samoilla linjoilla, ja sopia omaisuuden jakoa koskevat asiat keskenänne etukäteen pätevästi. Avioehtosopimus tulee tehdä kirjallisesti, päivätä ja allekirjoittaa. Lisäksi kahden esteettömän henkilön tulee todistaa allekirjoitukset oikeaksi. Lopuksi sopimus tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon, jotta se tulisi voimaan.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]