Haluaisin muuttaa alkolukon käyttöön määrättyä aikaa joka nyt 2v 6kk eli haluaisin oikean ajokortin takaisin mahd.pian.Alkolukko ollut nyt käytössä 9kk.

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistänne!

Oletan, että kyseessä on alkolukolla valvottu ajo-oikeus, joka määrätään rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen syyllistyneelle henkilölle tämän pyynnöstä. Poliisi asettaa tällöin ajoneuvon kuljettamisen ehdoksi alkolukon käyttämisen. Ehdolliseen ajokieltoon määrätyn tulee luovuttaa ajokorttinsa poliisille ja hakea uutta alkolukkoehdon sisältävää ajokorttia.

Alkolukkoa on käytettävä autossa ehdollisen ajokiellon ajan. Valvottu ajo-oikeus päättyy käräjäoikeuden määräämän koeajan päättymispäivänä. Koeajan pituus on vähintään yksi ja enintään kolme vuotta. Lisäksi valvottu ajo-oikeus voidaan peruuttaa ja ehdollinen ajokielto panna kokonaisuudessaan täytäntöön, mikäli valvottava pyytää koeaikana valvontamääräyksen peruuttamista taikka rikkoo valvottuun ajo-oikeuteen sisältyvää rajoitusta. Vanhan ajokortin voi siis saada takaisin aikaisintaan koeajan päättymispäivänä, ja tällöin henkilö myös vapautuu alkolukon käyttövelvollisuudesta. Toinen vaihtoehto on ehdollisen ajokiellon täytäntöönpano, jolloin ajokortin voi saada takaisin ajokiellon päättymisen jälkeen.

Ajokieltoa tai valvottua ajo-oikeutta koskevasta päätöksestä on mahdollista valittaa normaalien muutoksenhakuaikojen puitteissa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]