Asun omakotitalossa maaseudulla ja aion asentaa tallentavan valvontakameran kuvaamaan pihaa ja pihaporttia. Kamerassa ei tule näkymään ohi menevä tie, eikä naapureiden tontit.
Tuleeko minun ilmoittaa tallentavasta valvontakamerasta kyltein? Onko rekisteriseloste täytettävä myös yksityisen ihmisen oman tontin valvonnasta?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Rikoslain mukaan salakatseluun syyllistyy henkilö, joka oikeudettomasti teknisellä laitteella katselee tai kuvaa henkilöä tämän yksityisyyttä loukaten. Kameravalvonta ei ole oikeudetonta, kun siihen on saatu tarkkailtavan suostumus tai kun kotirauhan tai julkisrauhan suojaamassa paikassa teknisesti tarkkaillaan oikeudettomasti paikassa oleskelevaa. Luvattomasti alueella olevaa voidaan siis kuvata. Kyltit tallentavasta kameravalvonnasta on kuitenkin tällöinkin oltava näkyvillä. Voit siis asettaa kameravalvonnan tontillesi. Sinun täytyy kuitenkin laittaa kyltit esille kameravalvonnasta, koska kuvaat mahdollisesti muita ihmisistä. Kaikista valvontakohteista tulee laatia rekisteriseloste, joka on tarvittaessa saatavilla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]