Hei! Kysyisin keskustelufoorumeista (esim. ylilauta, murha info yms.). Saako niillä kirjoittaa ja julkaista ihan mitä vaan? Lapsestani on kirjoiteltu vaikka mitä hirveyksiä ja tietysti nimikin on pitänyt tuoda julki. Osa kirjoituksista pohjautuu todellisuuteen, mutta suurin osa on pahansuopia valheita. Moderaattorit eivät vastaa kysymyksiin ja pyyntöihin.
Lapselleni on tullut hankaluuksia kirjoitusten takia, menetetty yksi työpaikka ja yksi asunto. Pahinta on psyykkinen painolasti. Onko nimen vaihto ainoa keino päästä eroon "taakasta"? Pahoin kyllä pelkään, ettei sekään auta, vaan nimenmuutos tulee julki sekin kun joku hoksaa sen. Kirjoitukset ovat verkossa hamaan tulevaisuuteen asti, koska ylläpitäjät haluavat. Edes omia kirjoituksia ei saa poistettua. Kiitos, jos viitsitte vastata!

1 vastaus


Minilex

135 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Tilanteessa, missä toisesta henkilöstä on levitetty valheellisia väitteitä ja vihjauksia, kyseessä voi olla kunnianloukkaus.

Kunnianloukkaukseen syyllistyy se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkaukseen syyllistyy myös, jos muuten tarkoitetulla tavalla halventaa toista. Kunnianloukkaukseen syyllistyy myös silloin, kun levittää toisesta valheellista tietoa netissä. Tällöin asiasta on kannattavaa tehdä rikosilmoitus ja syyttämispyyntö.

Verkkopalvelun tarjoajilta on myös mahdollista pyytää omien yksityistietojen poistamista. Tällaisen poistopyynnön voi tehdä Googlelle Googlen sivujen kautta, ja tiedot tulee poistaa, mikäli tietojen leviäminen aiheuttaa merkittävän vahingon riskin. Jos Google poistaa sisällön hakukoneesta, ei vastaan tule enää sivustoa, joka on liitetty kyseisen henkilön nimeen aikaisemmin. Tämä ei kuitenkaan poista tietoa sen alkuperäisestä lähteestä, vaan tiedon poistaminen alkuperäisestä lähteestä vaatii yhteydenoton sivun ylläpitäjään.

Siten, tilanteessa on mahdollista yrittää saada sisältö poistetuksi Googlen hakukoneesta, ja asiasta olisi kannattavaa tehdä rikosilmoitus, sillä kyseessä on mahdollisesti kunnianloukkaus. Tietojen poistamiseksi alkuperäisestä lähteestä, kannattaa vielä yrittää ottaa yhteyttä sivujen ylläpitäjiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]