Mitä tehdä? Olen lapsen yksinhuoltaja. Isä tapaa lasta parittomina viikkoina pe-su ja juhlapyhät ja lomat on vuorovuosina. Mie olen noudattanut oikeud.päätöstä, mutta isä rikkoo sitä kun huomaa tilaisuuden koittaneen. Lapsi tuli tapaamiselta viime su:na ja sen jälkeen hän oli outo. Isä ja hänen uusi avovaimo ovat narsisistejä luonteeltaan ja osaavat manipuloida lasta. Tyttö ei uskalla vastustaa heitä, vaan on täysin heidän vallassa. Ei pysty ilmaisemaan omaa mielipidettä isän luona. Tytön pitäisi olla nyt miun (äidin) luona, mutta hän on tällä hetkellä isän luona. Tyttö ei ole ollut koulussa. Hän on 13 v, mutta ei ole kehitystasoltaan tämän ikäinen( Psyk.lausunto) Hän sanoo ett haluaa olla isän luona. En usko tätä, koska kyseiset ihmiset vaikuttavat hänen mielipiteeseen. Mikä neuvoksi?

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Mikäli lapsen vanhempi ei noudata tapaamissopimusta, on mahdollista hakea tapaamissopimuksen täytäntöönpanoa. Täytäntöönpanoa haetaan käräjäoikeudelta ja tähän on hyvä ottaa avukseen esimerkiksi asianajaja. Yleensä käräjäoikeus pyrkii ohjaamaan riitaisat vanhemmat sovitteluun, jossa asia saadaan toivon mukaan ratkaistua nopeammin, kuin käräjäsalissa riitelemällä.

Tapaamissopimuksen täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, mikäli 13-vuotias lapsi sitä vastustaa. Tilanne on hyvin ongelmallinen, mikäli lapsen isä ei suostu lasta yksihuoltajaäidille palauttamaan. Mikäli lapsi ei käy koulussa on syytä ottaa yhteyttä lastensuojeluun, jotta voidaan varmistaa, että lapsella on kaikki hyvin isän luona, kunnes asia saadaan käräjäoikeudessa ratkaistuksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]